Inhibitie la inceputul carierei de model de videochat: cum scapi de ea

Caracterul fiecarei persoane poate influenta alegerea sau gasirea unei cariere. In cazul femeilor, exista din ce in ce mai multe activitati catre care se pot orienta, iar videochatul le atrage pe multe dintre ele. Cu toate acestea, nu toate au dezinvoltura nativa de care un model online are nevoie pentru a se descurca. Mai mult, majoritatea se inhiba din diverse motive la inceput. Acest lucru se intampla mai ales ca multe dintre fete nu cunosc foarte bine aceasta lume si ce presupune sa lucreze in acest domeniu.

Pentru ca fiecare persoana este unica, la fel sunt si inhibitiile de care poate suferi. Astfel, in timp ce anumite modele au diverse complexe legate de aspectul fizic, altele au, pur si simplu, trac de aparitie in fata camerei, iar altele cred ca nu sunt suficient de bune. Toate aceste sentimente si confuzii sunt normale la inceput de drum, insa cel mai important este ca pot fi depasite, astfel incat o femeie sa isi gaseasca increderea in sine de care are nevoie pentru a-si face o cariera reusita.

Ce este inhibitia, insa? O definitie simpla presupune oprirea sau diminuarea unor reactii normale la diversi stimuli. Desi de cele mai multe ori este legat de sexualitate, acest blocaj poate aparea si in alte situatii.

Daca esti un model care abia si-a inceput cariera, dar simti ca ai o inhibitie sau chiar mai multe, in acest articol vei descoperi cum sa treci peste ele, dar si de ce este important sa treci peste anumite blocaje.

Inhibitie – definitie si tipuri ale acesteia

Inhibitie la inceputul carierei de model de videochat: cum scapi de ea imagine 1

Termenul inhibitie ca definitie este un proces nervos care presupune suprimarea, oprirea sau diminuarea excitatiei, el referindu-se adesea la comportamentul sexual al unei persoane. Acesta poate fi definit, insa, si ca micsorarea vitezei de reactie la anumiti stimuli, asadar, se poate aplica si in alte situatii.

In ziua de astazi, inhibitia poate fi de mai multe feluri, ea acoperind mai multe arii, astfel ca o persoana poate avea diverse blocaje atunci cand se afla in situatii imprevizibile si pe care nu le poate controla.

De multe ori, inhibitia are legatura si felul in care un om a fost crescut, cu educatia, precum si cu timiditatea si constientizarea anumitor trairi.

Exista mai multe tipuri de inhibitii, si anume:

  • inhibitia emotionala;
  • inhibitia sexuala, care poate avea mai multe laturi;
  • inhibitia comportamentala.

Ca model online la inceput de drum poti experimenta una sau chiar toate inhibitiile de mai sus, insa nu trebuie sa iti faci griji deoarece este normal sa ai anumite temeri si sa fii timida in anumite situatii. In astfel de cazuri va interveni studioul de videochat cu care lucrezi prin traineri specializati care te pot ajuta sa depasesti blocajele care simti ca te tin in loc.

Daca te-ai lovit de astfel de cazuri si simti ca ai anumite inhibitii si vrei sa stii ce inseamna acestea pentru a invata cum sa le depasesti, trebuie sa intelegi mai intai cu care dintre ele te confrunti pentru a putea sa o depasesti.

Inhibitia emotionala

Inhibitie la inceputul carierei de model de videochat: cum scapi de ea imagine 3

Inhibitia emotionala apare de obicei in relatiile cu alte persoane, in special atunci cand unui om ii este teama sa se implice intr-o relatie. Acest tip de blocaj se regaseste in cei care au suferit si au avut experiente mai putin placute din punct de vedere sentimental.

Acest fel de inhibitie apare destul de rar in cazul unui model de videochat, asadar probabilitatea sa te confrunti cu el este destul de mica. Pe de alta parte, este bine sa constientizezi daca ai anumite temeri de acest fel care iti pot pune piedici in cariera.

Inhibitia emotionala se poate manifesta prin timiditate adeseori, de aceea depasirea ei te poate ajuta atat pe plan profesional, cat si in viata sociala. Trecerea peste un astfel de blocaj sentimental iti va aduce beneficii destul de mari pe termen lung, iar din punct de vedere al carierei sa treci peste ea inseamna o concentrare mai mare asupra lucrurilor care conteaza cu adevarat: fericirea si implinirea ta.

Asadar, chiar si ca model de videochat, sa treci peste o inhibitie emotionala este o parte importanta din procesul tau de dezvoltare in acest domeniu, dar si din punct de vedere personal.

Inhibitia sexuala

Inhibitie la inceputul carierei de model de videochat: cum scapi de ea imagine 5

Una dintre cele mai mari provocari ale unui model de videochat aflat la inceput de cariera este inhibitia sexuala. Acest lucru se intampla deoarece multe persoane din exterior leaga sexualitatea de activitatea modelelor.

Ce este inhibitia sexuala? Aceasta este temerea unei persoane de a se manifesta din punct de vedere sexual, de a-si exprima si chiar a-si pune in aplicare dorintele. Astfel de blocaje pot fi intalnite si la membri, acestia putand fi timizi sau rusinati de ceea ce simt si isi doresc, iar rolul tau de model este sa ii scapi de ele.

Ce se intampla daca tu, modelul, suferi de inhibarea sexualitatii? Recomandat este sa scapi de acest sentiment, iar cel mai simplu mod de a face acest lucru este sa iti constientizezi corpul si sa stii sa ti-l pui in valoare.

Inhibarea libidoului poate aparea chiar in viata personala, unele modele alegand o astfel de cariera pentru a se elibera de astfel de franari si de a se putea bucura de ele insele. Acest domeniu este unul care poate ajuta destul de mult, iar daca ai curajul sa iti explorezi propria sexualitate, poti avea o cariera frumoasa in videochat, dar te poti dezvolta armonios si ca persoana.

Multe femei isi inhiba sexualitatea in mod intentionat datorita felului conservator in care au fost crescute, ceea ce le poate crea destul de multe probleme pe plan personal si profesional la maturitate, de aceea sa scape de acestea este unul dintre cele mai bune lucruri care li se poate intampla.

Inhibitia comportamentala

Inhibitie la inceputul carierei de model de videochat: cum scapi de ea imagine 7

Al treilea tip de inhibitie este cea comportamentala, care la inceput de cariera in videochat nu prea poate fi evitata. Ea este adesea o combinatie a inhibarii sexuale si manifestarii sexualitatii, insa poate fi depasita cu rabdare si ajutorul trainerilor, dar si prin practica.

Inhibitia comportamentala se manifesta adeseori la modele tinere care nu s-au descoperit pe ele insele in totalitate sau care au diverse complexe fizice de care le este teama. De asemenea, acest tip de blocaj este asociat cu rusinea. Daca te regasesti in aceasta situatie in care te simti rusinata, te ajuta sa stii ca ai la dispozitie destul de multe trucuri de care te poti folosi pentru a scapa de ea.

Ceea ce este bine sa stii este ca sa ai inhibitii nu este ceva anormal atunci cand iti incepi cariera de model de videochat, iar sa te eliberezi de ele este un proces normal pe care il vei parcurge in propriul tau ritm. Mai mult, atunci cand alegi sa lucrezi cu un studio, atat trainerii, cat si colegii de acolo te pot ajuta sa depasesti blocajele pe care uneori psihicul tau le poate crea artificial. Astfel, pot aparea intrebari precum ,,sunt suficient de buna? ‘’, ,,ma pot descura?’’, ,,voi reusi oare sa ma fac placuta?’’, ,,sunt suficient de frumoasa?’’ , al caror raspuns este da, poti reusi sa faci tot ce ti-ai propus atat timp cat ai curajul sa fii tu insati.

Inhibitii si ce inseamna acestea pentru un model online

Inhibitie la inceputul carierei de model de videochat: cum scapi de ea imagine 9

Atunci cand esti un model de videochat la inceput de drum este normal sa ai anumite inhibitii. Adesea, acestea sunt de ordin sexual si comportamental, insa partea buna este ca poti scapa de ele destul de repede cu ajutorul trainerilor, dar si prin simplul fapt ca te poti accepta pe tine insati asa cum esti.

Pe langa blocajele tale, insa, te poti confrunta si cu inhibarea sexualitatii membrilor tai, sarcina ta fiind sa ii ajuti sa scape de starea de disconfort. De aceea, atunci cand alegi sa lucrezi la aceasta parte care, pe deoparte te poate destabiliza pe tine, este bine sa lucrezi si la posibilitatea conform careia inhibitia libidoului este una dintre problemele interlocutorilor tai si sa te pui in locul acestora.

Inhibitia, insa, nu trebuie privita ca pe un dezavantaj al tau, deoarece o poti transforma in atuu. Astfel, te poti baza pe timiditate pentru a-ti construi personaje care te pot ajuta sa treci peste momentele in care te simti inconfortabil.

Un mic truc al modelelor cu experienta este ca orice mic dezavantaj poate fi folosit in avantajul tau prin mai multe metode. Unele presupun evidentierea sa, in timp ce altele inseamna ascunderea lui. Acesta este si cazul inhibitiei, iar in acest caz ai nevoie de vointa si de o buna cunoastere de sine indiferent de cum alegi sa il exploatezi.

Cum scapi de inhibitie

Inhibitie la inceputul carierei de model de videochat: cum scapi de ea imagine 11

Atunci cand alegi sa devii model de videochat se poate sa nici nu iti dai seama ca ai vreo inhibitie pana in momentul interviului cand ajungi sa discuti subiecte mai sensibile legate de sexualitate, de exemplu. De aceea, atunci cand alegi acest domeniu cel mai important lucru este sa alegi un studio unde te poti dezvolta rapid, dar in propriul tau ritm in acelasi timp.

Deoarece inhibitia sexuala si cea comportamentala sunt cel mai des intalnite la modele noi, iata ce te poate ajuta sa scapi de ele:

  • trainingurile specializate oferite de personalul studioului care are experienta si care te poate ghida;
  • discutiile cu colegele care iti pot impartasi din trucurile lor, dar te pot ajuta si sa te destinzi prin glume si mici povestioare;
  • colectivul care te ajuta sa te simti bine in pielea ta ;
  • incercarile tale de a depasi momentele care simti ca iti creeaza inhibarea, sau mai bine spus, sa nu renunti atunci cand ti se pare mai greu.

Inhibitia nu este un sentiment de care sa nu poti scapa, mai ales ca in calitate de model vei intra in discutii cu tot felul de persoane si vei avea membri diversi care te vor face sa te concentrezi pe ei si nu pe blocajele tale.

De cele mai multe ori, inhibitia comportamentala este cea cu care ai de lucrat mai mult, deoarece presupune un control mai bun de sine si constientizarea emotiilor pe care le ai pentru a le putea tine in frana, insa in aceasta situatie poti exersa sau crea mici scenarii dupa care te poti ghida la inceput. Mai mult, poti folosi de aceste momente dificile in avantajul tau.

Inhibitia si cum te poti folosi de ea in avantajul tau

Inhibitie la inceputul carierei de model de videochat: cum scapi de ea imagine 13

Desi principalele intrebari care apar la inceput de cariera sunt ce este inhibitia si cum poate fi depasita, poate ai putea sa te intrebi cum poti folosi acest disconfort pentru a-ti depasi temerile si timiditatea.

Unul dintre marile avantaje ale unui model online este ca poate folosi orice mic defect sau abilitate si competenta care nu pare foarte importanta in avantajul sau. Astfel, atunci cand vine vorba despre inhibitie, aceasta te poate ajuta sa iti confrunti acele sentimente contradictorii pe care le ai expunandu-te putin cate putin pana cand te acomodezi.

Pentru ca vei avea de a face cu tot felul de membri, unii mai timizi, care prefera femeile la fel ca ei sau putin mai stangace, te poti folosi de anumite inhibitii pentru a descoperi ceea ce iti place si cum te poti raspunde mai bine nevoilor lor. In acest caz, blocajul poate fi folosit in avantajul tau pentru a demonstra celor care au nevoie ca esti un om obisnuit la fel ca ei.

In cazul in care membrii tai isi doresc un model indraznet, una dintre abordarile pe care le poti avea chiar si atunci cand te simti inhibata este sa descoperi de ce te-au ales pe tine in functie de semnalele acestora si de acolo sa construiesti fantezia in care vrei sa ii atragi. In acest fel, vei incepe sa te simti relaxata.

In concluzie, inhibitiile sunt blocaje normale care apar la inceputul carierei de model, dar peste care poti trece cu ajutorul trainingurilor si nu numai. Acestea pot fi de mai multe feluri, printre care cea comportamentala si cea sexuala sunt cel mai des intalnite in acest domeniu. Sa le constientiezi si sa lucrezi la depasirea lor nu este dificil, mai ales atunci cand te bazezi pe suportul colegilor si cand alegi sa le exploatezi in avantajul tau. Asadar, sa nu iti fie teama sa te folosesti de aceste temeri normale pentru a deveni un model de succes.

Surse foto: pixabay.com, pexels.com

Alte Noutati