Un zambet frumos te poate ajuta sa te faci remarcata, sa cuceresti, sa convingi, sa te faci placuta si sa faci o prima impresie speciala, iar acestea nu sunt singurele situatii in care el este folositor. Despre zambet se spune si ca ne poate ajuta sa ne simtim mai fericiti, mai binedispusi si mai putin depresivi, deoarece creierul nostru il asociaza cu buna dispozitie. De aceea, zambetul in viata iti poate aduce o multime de lucruri frumoase si poate schimba felul in care te prezinti. Iata cum te poate ajuta zambetul tau frumos in cariera si in viata, dar si cum sa ai grija de el si de frumusetea ta!
Zambetul unei femei si cariera
Toata lumea stie ce este zambetul si faptul ca exista mai multe tipuri de zambete, in functie de modul in care o faci si de motivele din spatele acestuia, insa el te poate ajuta si in cariera. In plus, pe langa beneficiile in cariera, terapia prin zambet te poate ajuta sa te simti mai fericita si mai binedispusa. Iata in ce meserii te poate ajuta o fata zambitoare:
Relatiile cu clientii. Orice meserie care implica relatiile cu clienti este o meserie unde poti avea de castigat atunci cand afisezi un zambet larg si buna dispozitie. De ce? Pentru ca cei cu care interactionezi vor vedea ca te intereseaza sa ii tratezi cat mai frumos si sa le rezolvi problemele cu o atitudine pozitiva.
Videochat. Fie ca este vorba despre videochat adult sau videochat non adult, zambetele frumoase te pot ajuta sa faci o impresie placuta membrilor si sa te faci remarcata. De cele mai multe ori, membrii isi doresc sa gaseasca intelegere, comunicare si o atitudine pozitiva, care sa ii faca sa uite de problemele zilnice si sa ajute la formarea unei conexiuni. Un studio de videochat iti poate explica pas cu pas cum sa iti folosesti atuurile pentru a te face placuta in fata membrilor si iti poate raspunde la numeroase intrebari frecvente. Totusi, pentru un job in videochat exista si alte aspecte importante:
- Felul in care comunici. Comunicarea este esentiala pentru a putea relationa cu membrii, contrar asteparilor conform carora videochat-ul este numai despre un aspect fizic ce se incadreaza doar in anumite tipare. Felul in care ii asculti pe ceilalti, felul in care vorbesti si modul in care relationezi vor conta enorm. Relationarea cu membrii trebuie sa aiba la baza un spatiu de comunicare in care acestia se simt placuti, respectati si apreciati.
- Grija fata de propria persoana. Aspectul fizic conteaza atunci cand vine vorba despre videochat, insa nu are legatura cu tiparele de frumusete si cu nuditatea. Este esential sa afisezi o imagine ingrijita si anume sa ai mereu manichiura facuta, parul aranjat, un machiaj care sa te puna in valoare si o tinuta care iti scoate in evidenta atuurile.
- Interesul pentru cat mai multe domenii. Atunci cand lucrezi in videochat vei interactiona cu o multime de oameni, de toate felurile. Fiecare va avea interese, pasiuni si opinii diferite, iar de aceea este bine sa cunosti cate putin din domenii cat mai diverse, astfel incat sa poti deschide subiecte de discutie pe mai multe teme si sa poti sustine conversatii indiferent de opiniile interlocutorului tau.
- Munca de echipa. Un studio de videochat profesionist si cu experienta te va face sa te simti parte dintr-o echipa si vei avea intotdeauna suportul colegilor si managerilor tai. Nu trebuie sa simti ca muncesti singura si nu ai niciun fel de ajutor, ci dimpotriva, este important sa intelegi ca munca in domeniul acesta poate fi o munca in echipa de succes.
Influencing-ul. Job-urile ce implica retelele sociale promoveaza personalitati si aspecte fizice diverse, insa uneori buna dispozitie conteaza chiar si atunci cand este vorba de Instagram, Facebook sau TikTok. Ai dat vreodata de o persoana pe retelele sociale care nu iti era foarte simpatica, insa zambetul ei si energia pozitiva te-au facut sa mai stai putin pe respectiva pagina? Daca da, atunci trebuie sa stii ca energia si mesajele pe care le transmiti pe retelele sociale conteaza, iar succesul in online este si despre zambete.
Despre zambet si fericire in viata
Zambetul unei femei este important nu numai in cariera, ci si in viata de zi cu zi. Desigur, zambetul perfect nu exista, dar fericirea nu este despre perfectiune, ci despre a te simti implinita cu tine insati. Daca iti doresti sa te bucuri de fericire mai des, atunci iata cateva idei pentru a zambi mai mult:
- Urmareste filme si seriale care te binedispun. Filmele, serialele si cartile te pot ajuta sa ai o stare de spirit mai buna si sa te incarci cu energie. Alege povesti care iti aduc zambetul pe buze si acorda-ti putin timp pentru a savura un film, serial sau carte. Chiar daca nu o poti face zilnic, nu conteaza, important este sa iti acorzi un astfel de ragaz din cand in cand.
- Petrece timp cu prietenii. Unele dintre cele mai frumoase momente in viata sunt cele in care razi din suflet alaturi de cei dragi tie. Transforma in rutina momentele in care faci activitati placute alaturi de cei dragi. Va puteti strange la o seara de jocuri, la o terasa pentru a manca ceva care va place, la teatru, la stand-up sau puteti incerca activitati distractive, precum paintball, mers cu bicicleta, patinaj, cautari de comori, degustari de vinuri sau orice altceva va pasioneaza.
- Fii recunoscatoare. Viata agitata de zi cu zi te poate face usor sa uiti de lucrurile pentru care esti recunoscatoare si sa le inlocuiasca cu fel de fel de ganduri si griji. Practica recunostinta zilnic, ori cu ajutorul unui jurnal sau caiet unde scrii cateva lucruri pentru care esti recunoscatoare in fiecare zi, ori mental, enumerand in gand pentru ce simti recunostinta. Vei vedea ca un astfel de exercitiu iti poate aduce foarte usor zambetul pe buze.
- Incearca ceva nou. O activitate noua te poate face sa zambesti din suflet si sa te simti mult mai fericita. Fa-ti o lista cu lucrurile noi pe care ai vrea sa le incerci si propune-ti sa faci asta lunar sau saptamanal, in functie de specificul activitatilor. Pentru unele persoane, ceva nou poate insemna un salt cu parasuta, pentru altele poate insemna o coafura noua, iar pentru altele sa invete un nou skill.
- Bucura-te de putina miscare. Miscarea fizica, exercitiile si sportul rareori te fac sa zambesti in timp ce le practici, insa dupa ce termini te vei simti mult mai implinita si fericita. Nu trebuie neaparat sa petreci ore in sala de fitness, ci este suficient sa faci un tip de miscare care este pe placul tau. Poti dansa, sari coarda, face exercitii acasa sau poti face yoga ori sa mergi pe bicicleta. De asemenea, alege frecventa cu care te simti multumita si o durata a antrenamentelor cu care sa te simti confortabil.
- Ajuta-i pe cei din jur. Sa daruiesti din timpul tau pentru a-i ajuta pe altii iti poate aduce un zambet plin de multumire. Poti alege sa faci voluntariat pentru o organizatie in care crezi sau sa ajuti in orice fel simti ca trebuie sa o faci. Poti dona haine, rechizite sau alte lucruri ori poti dona o suma recurenta pentru o cauza in care crezi si ii poti incuraja si pe cei din jur sa sustina acea cauza.
- Mananca ceva care iti place. O prajitura, o mancare din copilarie, un burger, un fel traditional, oricare ar fi bucuria ta culinara, da-ti voie sa te bucuri de ea odata la ceva timp. Cu siguranta te vei simti mult mai bine dupa ce iti faci o placere culinara, daca o faci cu moderatie si mananci echilibrat in general.
Cum obtii un zambet frumos?
Zambetul tau frumos are nevoie de ingrijire, iar acest lucru include atat ingrijirea dintilor, cat si cea a buzelor si a tenului. Aminteste-ti sa nu te focusezi pe ideea de perfectiune, ci mai degraba pe sanatatea dintilor, a buzelor si a pielii tale. Am pregatit pentru tine cateva idei care sa te ajute sa ii faci pe cei din jur sa exclame “Ce zambet frumos!”:
- Viziteaza medicul stomatolog o data la 6 luni. Sanatatea danturii tale este importanta si nu numai pentru ca influenteaza aspectul fizic, ci pentru ca influenteaza functionarea intregului organism. De aceea, viziteaza stomatologul de doua ori pe an pentru un control de rutina, un detartraj si un periaj profesional. De asemenea, daca ai carii, masele ce trebuie scoase sau alte probleme, planuieste cum sa te ocupi de acestea in functie de timpul tau si de resursele financiare.
- Foloseste pasta de dinti si periuta care ti se potrivesc. O periuta de dinti buna iti va oferi o curatare corespunzatoare. Cere sfatul stomatologului daca nu stii ce periuta ti s-ar potrivi cel mai bine si nu uita de pasta de dinti. Aceasta din urma nu trebuie neaparat sa albeasca dintii, ci sa ii mentina sanatosi si curati.
- Apeleaza la metode de albire daca simti nevoia. Metodele de albire a dintilor variaza de la remedii naturiste si pana la tratamente profesionale in cabinetul stomatologului. Daca iti doresti sa incerci un tratament usor, natural, incepe cu pasta de dinti pe baza de carbune sau cu pasta de albire formata din ulei de cocos, turmeric si bicarbonat de sodiu. Desigur, consulta-te cu un specialist inainte de le folosi. Daca vrei un tratament profesional pe care il poti face acasa, vorbeste cu medicul tau despre albirea cu benzi sau geluri ce contin peroxid de benzoil.
- Renunta la obiceiurile care iti afecteaza dintii sau incearca sa le reduci frecventa. Exista foarte multe obiceiuri ce dauneaza danturii si printre ele se numara fumatul, consumul de dulciuri, consumul de bauturi acidulate indulcite si consumul excesiv de cafea. Daca iti doresti o dantura impecabila, incearca sa reduci aceste obiceiuri si sa le elimini pe cele la care simti ca poti renunta. Pe lista alimentelor si bauturilor care pateaza dintii se numara si bauturile colorate, vinul rosu, sosul de soia, sfecla sau citricele.
- Hidrateaza-te corespunzator. Hidratarea porneste din interior si ajuta la mentinterea sanatatii organismului, incepand cu pielea si pana la organele interne. De aceea, pentru a avea buzele si pielea mereu hidratate, este bine sa incepi prin a consuma apa suficienta.
- Aplica balsam de buze. Pentru ca buzele tale sa fie mereu moi si impecabile, ai nevoie de un balsam de calitate pe care te poti baza oricand. Aplica-l de cateva ori pe zi, atat in anotimpurile reci, cat si in anotimpurile calde. Daca iti doresti un efect de marire al buzelor, incearca sa aplici un scrub inainte de balsam. Maseaza scrub-ul circular pe suprafata buzelor, clateste si apoi aplica balsamul. Daca nu ai un strugurel sau nu iti place sa folosesti astfel de produse, aplica un strop de vaselina sau ulei vegetal presat la rece, precum cel de caise, de samburi de struguri sau de masline.
- Gaseste o rutina a pielii care sa ti se potriveasca. Ingrijirea pielii nu trebuie sa fie complicata. Alege intotdeauna produse care se potrivesc tipului tau de ten si aplica-le regulat pentru a vedea rezultate. Daca ai probleme cu pielea, te confrunti cu acnee, rozacee sau alte tipuri de imperfectiuni, consulta un medic dermatolog pentru a primi un tratament personalizat. De asemenea, nu uita sa aplici o crema cu protectie solara zilnic, deoarece expunerea la razele solare poate cauza probleme grave ale pielii si imbatranire prematura.
Zambetul unei femei este un atu de succes atat in cariera, cat si in viata personala. Nu iti face un scop din a te folosi de zambetul tau si nu te baza pe zambetele false, ci mai degraba incearca sa iti faci un scop din a fi cat mai fericita, implinita si multumita, iar ele vor veni de la sine. Indiferent de pasiunile tale, meseria ta, felul tau de a fi, calitatile sau defectele tale, un zambet frumos iti va ridica intotdeauna moralul si te va face sa te bucuri de viata.
Surse foto: pexels.com