Alimente afrodisiace pentru femei – chimia din spatele starii erotice

Libidoul si dispozitia erotica depind in mare masura de starea interioara, de fiziologie si de nivelul de stres, printre altele. Chiar si momentul poate fi unul mai mult sau mai putin potrivit. Insa pe langa atmosfera si context, in cazul femeilor exista si anumite alimente recomandate pentru cresterea libidoului. O parte dintre acestea au fost chiar analizate in cadrul unor studii clinice, in timp ce altele sunt utilizate in mod obisnuit de sute de ani pe baza experientelor empirice.

Alimente afrodisiace pentru femei, a caror eficienta a fost demonstrata stiintific

Alimente afrodisiace pentru femei - chimia din spatele starii erotice imagine 1

Anumite alimente, inclusiv diverse plante, pot creste apetitul sexual in cazul femeilor. Asa au aparut in zilele noastre si unele suplimente alimentare pe baza de extracte de plante, destinate sa creasca libidoul. Lista vegetalelor care pot contribui la amplificarea starii erotice cuprinde urmatoarele plante:

Ginkgo biloba: este un supliment popular pe baza de plante care poate fi consumat sub mai multe forme. Cercetarile preliminare sugereaza ca ginkgo biloba poate fi eficient ca afrodisiac natural. Poti gasi ginkgo biloba in majoritatea magazinelor de produse naturiste sau online, sub forma de tablete, capsule, extracte lichide sau frunze uscate pentru ceai.

Ginseng: are mai multe beneficii pentru sanatatea intregului organism. Poti gasi ginseng pe rafturile cu produse naturiste proaspat sau crud, sub forma de tablete, capsule, extracte lichide sau pulbere.

Maca: poate avea un efect pozitiv pentru tratarea disfunctiei sexuale induse de antidepresive la femeile aflate la postmenopauza. In plus, maca a fost folosita inca din Antichitate pentru a stimula fertilitatea si dorinta sexuala. Se gaseste sub forma de capsule, extracte lichide sau pulbere.

Sofran: un condiment destul de scump, dar rafinat, sofranul este adesea recomandat ca afrodisiac – iar cercetarile sustin acest lucru. Un studiu clinic a aratat ca femeile care luau antidepresive au observat o imbunatatire semnificativa a excitatiei sexuale dupa ce au luat sofran timp de 4 saptamani. Poti gasi sofran in magazinele alimentare, pe rafturile cu mirodenii sau in magazinele specializate de condimente. De asemenea, il poti gasi si online, unde este adesea disponibil si sub forma de pulbere sau capsule.

Vinul rosu: este un afrodisiac recomandat pe scara larga. Pe langa alte beneficii potentiale, vinul rosu poate imbunatati functia sexuala, potrivit unui studiu din 2009. Alte studii, insa, sugereaza ca un consum prea mare de alcool poate avea un efect invers asupra libidoului, asa ca moderatia este esentiala.

Merele: pot avea un efect pozitiv asupra libidoului feminin. Un studiu a constatat ca femeile care au consumat un mar pe zi au raportat o calitate mai buna a vietii sexuale.

Schinduful: este o planta folosita atat in bucatarie, cat si ca supliment alimentar. Unele cercetari sugereaza ca poate ajuta la cresterea libidoului. Un studiu a concluzionat ca schinduful poate fi un tratament eficient pentru a creste apetitul sexual feminin. Cu toate acestea, cele mai multe dintre cercetarile actuale privind schinduful se refera la sanatatea sexuala masculina. Poti gasi schinduf in magazinele alimentare, in magazinele de condimente si online. Este disponibil sub forma de seminte, capsule, extracte lichide sau pulbere.

Alimente afrodisiace pentru femei utilizate traditional

Alimente afrodisiace pentru femei - chimia din spatele starii erotice imagine 3

Desi eficienta acestora nu este sustinuta deocamdata de nicio dovada stiintifica, unele alimente si ierburi au fost folosite in mod constant de-a lungul istoriei pentru a stimula libidoul feminin, asa cum tot in mod traditional sunt utilizate anumite afrodisiace pentru barbati. Probabil ca si tu te numeri printre persoanele care au cel putin unul dintre aceste ingrediente la indemana in acest moment.

Cafeaua stimuleaza toate functiile organismului, activeaza circulatia sangelui si iti da un plus de energie.

Ciocolata este un afrodisiac recomandat in mod obisnuit. Cu toate acestea, in ciuda popularitatii sale, un studiu din 2006 a concluzionat ca consumul de ciocolata nu a provocat o diferenta semnificativa asupra apetitului sexual feminin.

Mierea este o foarte buna sursa de antioxidanti si unul dintre cele mai sanatoase alimente.

Capsunile se bucura de o mare popularitate in acest sens, mai ales combinate cu sirop de ciocolata sau frisca.

Capsaicina, componenta activa a ardeilor iuti, ofera mai multe beneficii pentru sanatate, inclusiv imbunatatirea apetitului sexual.

Stridiile crude despre care se spune ca sunt un aliment afrodisiac atat pentru femei, cat si pentru barbati.

Smochinele reprezinta un afrodisiac recomandat in mod obisnuit inca din vechime, fiind o sursa bogata de vitamine si minerale.

Bananele sunt bogate in potasiu si se spune ca pot stimula libidoul, dar exista putine dovezi stiintifice care sa sustina acest lucru. Cert este ca sunt foarte hranitoare si gustoase.

Cartofii sunt un alt afrodisiac popular, in ciuda lipsei de dovezi stiintifice. In plus, pot fi pregatiti in mai multe moduri si sunt o materie prima accesibila si la indemana in intreaga lume.

Iata, deci, ca exista o multitudine de variante alimentare pentru toate gusturile, alimente care pot fi incluse intr-un meniu care precede o intalnire romantica si care pot contribui la stimularea libidoului. Pentru un model la un studio de videochat, este important sa cunoasca informatii de acest tip, pentru ca se poate folosi de ele in timpul conversatiilor cu membrii pe care incearca sa ii fidelizeze. 

Sursa foto: Pixabay.com

Alte Noutati