Studii versus experienta: Care iti asigura un salariu platit cu mii de dolari?

 
    "Spune-mi ce lucrezi, ca sa-ti spun cat castigi" pare sa fie forma actualizata a unui vechi proverb romanesc. In 2019, femeile pot face bani multi in scurt timp daca se orienteaza spre locurile de munca potrivite; potrivite pentru ele, dar si pentru aceste timpuri. La fel ca in orice alt domeniu de activitate, si in videochat exista oportunitati de angajari de care poti profita sau nu.
 
    Totusi, desi in Romania se observa o deschidere tot mai mare la tot ce inseamna activitate in online, nu toate domeniile s-au adaptat acestui curent. Asa se face ca in videochat incasarile sar de cateva mii de dolari din prima luna ca model, iar joburile de birou ofera salarii cel mult modeste tinerelor scolite.
 
Parerea specialistilor HR: "In 80% dintre cazuri, nu studiile superioare, ci experienta le asigura candidatelor un loc de munca"
 
    Ca angajatorii le pretind candidatilor sa aiba studii superioare nu mai este un secret pentru nimeni, insa este suficient acest lucru pentru a pune mana pe un job bine platit? Multi specialisti HR care s-au format atat la stat, cat si la privat, sustin ca nu. Este, poate, un detaliu care conteaza, insa nu singurul. La fel ca la orice alt job, si in videochat focusul este pus pe experienta si portretul in care te regasesti sau nu.
 
    Sa ai studii superioare este un plus, insa in 2019, cand o diploma este (extrem de) usor de obtinut prin metode lipsite de etica, niciun angajator nu isi mai pune baza ca aceasta este intr-adevar un castig pentru niste cunostinte pe care candidata le-a dobandit pe durata programului de studii. Tocmai de aceea, trendul este ca studiile superioare sa urmeze firesc dupa ce incepeti sa capatati experienta intr-un domeniu in care v-ati dori sa lucrati daca nu pentru totdeauna, cel putin o vreme de aici incolo.
 
Cum stau lucrurile la Rich Girls Studios?
 
    Studioul Rich Girls din Bucuresti ofera tuturor tinerelor interesate de o cariera in videochat sansa sa castige multi bani in acest domeniu, dar mai ales multa experienta "constructiva". Prin aceasta, specialistii HR de la Rich Girls se refera la dezvoltarea personala a modelelor, care, din pacate, invata ce inseamna acest lucru destul de tarziu. De ce? Pentru ca pana la 25 - 30 de ani, multe au avut joburi in vanzari sau au fost asistente pentru anumite departamente, unde activitatea lor nu era axata pe dezvoltare personala, ci pe un set de task-uri statice si repetitive.
 
Si, totusi, ai nevoie de studii superioare in cariera?
    
    O privire de ansamblu asupra pietei muncii ne arata ca studiile superioare sunt, astazi, doar o eticheta a pregatirii profesionale. Baza este, insa, experienta pe care ai obtinut-o intr-un domeniu sau altul, fie ca discutam despre vanzari, marketing sau videochat. Astazi, cand piata muncii functioneaza pe principiul meritocratiei, este imperios sa produci pentru a fi platita. Iar fara experienta, studiile nu iti asigura cunostintele necesare pentru a performa si a-ti face o cariera.
    
    In mod evident, parerile specialistilor in HR sunt pur subiective, astfel ca pot exista marje si situatii care ii contrazic. Insa o analogie de acest gen, sistemul de stat versus sistemul privat scoate la suprafata acest principiu si nevoia de a fi platita pe merit.
    
    Pentru a fi si mai specifici, mai bine de o treime dintre modelele Rich Girls sunt absolvente de studii superioare, insa au renuntat si s-au reprofilat, cauza fiind media joasa a salariilor din respectivele domenii. In schimb, ajung sa invete si mai multe lucruri despre domeniul in care lucreaza acum, despre piata muncii si chiar despre ele insele in urma trainingurilor la care participa in Romania si Budapesta, cu ajutorul partenerului nostru Platinum, LiveJasmin.
    
"N-ai studii superioare, nu castigi"
    
    Din nou, NU ne raportam la toate domeniile de activitate. A nu se intelege ca un avocat poate profesa fara studii superioare, intrucat pe durata acestora invata sa isi exercite meseria, insa ceea ce subliniem (si ce se poate observa cu ochiul liber) este faptul ca nu ai nevoie de studii superioare pentru a fi receptionera, asistent-manager, asistent-vanzari sau sef de raion. Da, sunt adevaruri dureroase, in care multi tineri se regasesc, dar adevaruri ce creioneaza situatia actuala intalnita in piata muncii.
    
    Studiile superioare doar completeaza atributele pe care angajatorul le cauta in candidate, insa si mai eficiente sunt trainingurile. De ce? Pentru ca acestea sunt special create pentru a pregati personalul in acord cu cerintele pietei, asa cum se intampla in videochat. Spre exemplu, modelele noastre sunt trainuite de experti de top din Europa Centrala si de Est pentru a face performanta intr-un domeniu care se extinde international.
    
    Astfel, modelele Rich dovedesc zi de zi faptul ca se pot castiga bani multi din videochat chiar si fara studii superioare, acestea fiind doar formalitate. Cu toate acestea, nu resimt stigmatul aplicat de societate, intrucat cei care le acuza, desi au studii si titluri, nu au nici pe departe castigurile lor. Mai mult, unele remarci provin din frustrarea de a nu primi jobul de model din cauza felului in care arata, se misca sau vorbesc.
 
    Romania este o tara a extremelor. Multi numesc asta nedreptate, altii nenoroc, dar Rich Girls o numeste alegere. Ce este de facut in momentul in care realizezi ca domeniul in care te-ai specializat nu iti va aduce niciodata salariul la care visezi este sa te reprofilezi si sa te orientezi spre un domeniu in care vei primi pregatirea necesara pentru a te forma nu doar profesional, ci si personal.
 
    Nu studiile te fac mare; tu te faci mare. Trebuie, doar, sa fii sigura ca zona in care alegi sa te specializezi este cea potrivita in raport cu atuurile si calitatile tale, iar pregatirea profesionala va fi o chestiune de timp pana cand vei incepe sa stapanesti 100% domeniul pe care ti l-ai ales.
 
    Daca te crezi potrivita sa lucrezi in videochat, trebuie sa stii ca aici nu punem etichete, nu stigmatizam si nu ne ghidam dupa stereotipuri. Aici, la Rich Girls Studio, toate modelele, cu sau fara experienta, beneficiaza de aceeasi oportunitate la o cariera de succes.
 
Trebuie doar sa vrei, iar noi iti aratam ce inseamna egalitatea de sanse.
    
    Modele de videochat sunt multe, dar tu esti unica, iar noi suntem bucurosi sa scoatem la suprafata ce e mai bun din tine.
 
 
 
Alte noutati


Contact
Contacteaza-ne
Fii model Rich Girls si vei avea independenta financiara pe care ti-o doresti!
Locatie
Rich Girls Studio - Victoriei
Bucuresti, Piata Victoriei, langa metrou si RATB
Rich Girls Studio - Mosilor
Bucuresti, Strada Ion Maiorescu, zona Obor, langa metrou si RATB
Rich Girls Studio - Mihai Bravu
Bucuresti, Soseaua Mihai Bravu, zona Piata Muncii, langa metrou si RATB
Telefon
(+40) 746 10 10 20
(+40) 722 10 10 20
(+40) 786 10 10 20
E-mail
Contact
contact@richgirls-studio.ro
Parteneri
partener@richgirls-studio.ro
Angajari
hr@richgirls-studio.ro
Vrei sa ne cunosti?
Programeaza o vizita in studioul nostru!
4+5=
Newsletter

Aboneaza-te si fii prima care afla ofertele noastre!

Despre noi

Experienta, entuziasmul si tineretea caracterizeaza echipa Rich Girls. Ne place ceea ce facem. Suntem seriosi, iar cand promitem ceva, ne tinem de cuvant.

Seriozitatea de care dam dovada nu implica lipsa umorului. Suntem prieteni si importanti unul pentru celalalt.


Aplica acum si poti avea
masina visurilor tale!

Aplica
ACUM!