Stresul emotional in videochat – Cum se manifesta acesta?

In epoca moderna, tot mai multi oameni sufera de stres, in diferite forme. Stresul necontrolat poate provoca anumite probleme de sanatate, motiv pentru care, este foarte important, ca odata ce persista pentru mai mult timp, sa se ia in considerare ajutorul unui specialist. Daca simti ca nu mai ai energie si nici motivatie pentru a face anumite lucruri la fel cum le faceai inainte, daca simti nevoia sa plangi din ce in ce mai des si daca observi ca nervozitatea ajunge des la cote alarmante, atunci este posibil sa ai de-a face cu stresul emotional.

Stresul emotional – Ce este si ce trebuie neaparat sa stii?

Stresul emotional este o afectiune tot mai des intalnita in societatea moderna. Exista anumite persoane care nu inteleg pe deplin termenul si din aceasta cauza nici nu-l pot identifica, motiv pentru care trebuie explicat.

Astfel, ce este stresul emotional?

Definitia stresului emotional poate fi concretizata printr-un tip de afectiune care isi pune amprenta asupra trairilor, a emotiilor si a simtirilor unei persoane. Astfel, o persoana care este stresata din punct de vedere emotional poate fi foarte emotiva, recalcitranta, nervoasa, agitata si se poate simti neajutorata. O astfel de persoana simte nevoia acuta de a avea mereu pe cineva langa ea, de a primi sprijin, sfaturi, ganduri bune si de a fi orientata catre deciziile corecte.

In cazuri mai grave, o persoana stresata din punct de vedere emotional poate avea nevoie de asistenta de specialitate si supraveghere. Pot exista situatii neplacute, in care cei care se simt depasiti de probleme, de situatiile ce le provoaca sentimente intense sa nu aiba o viziune clara asupra lucrurilor si sa nu ia cele mai bune decizii. De aceea, este foarte importanta sustinerea si sprijinul extern, intr-o perioada de stres emotional.

Acest tip de afectiune poate avea efecte negative asupra mai multor aspecte ale vietii, motiv pentru care, stresul emotional nu trebuie neglijat, ci tratat intr-un mod cat mai sigur si eficient.

Stres emotional in videochat – Cum se manifesta?

In orice job care presupune interactiune cu oameni noi, poate aparea la un moment dat stresul emotional. In general, in viata, suntem expusi unui stres emotional constant din cauza rapiditatii cu care se desfasoara lucrurile, dar el poate deveni mai pregnant in anumite situatii. Iata cum se poate manifesta stresul emotional in videochat:

 • Randament scazut
  • In orice job exista si perioade bune si perioade mai putin bune. Daca simti ca te afli intr-o perioada in care dai mai putin randament, iti faci adesea griji ca nu vei fi suficient de buna, nu poti interactiona la fel de usor cu membrii si nici nu mai ai acelasi zambet larg pe fata, atunci este posibil sa te afli intr-o perioada in care emotiile tale sa fie sub presiune si asta se poate intampla din cauza problemelor personale, pe care inevitabil, le iei cu tine la job.
  • Toata lumea poate trece prin astfel de perioade, indiferent de jobul pe care il are, asa ca n-ai de ce sa iti faci griji. Trebuie doar sa iti iei o perioada de pauza, un concediu de odihna de cateva zile, dupa care sa revii cu forte proaspete. In cazul in care exista lucruri care te nemultumesc in legatura cu jobul tau, atunci poti discuta deschis cu trainerii si le poti cere ajutorul. Vor exista intotdeauna oameni care sa te asculte si sa faca in asa fel incat tu sa-ti desfasori cat mai bine activitatea. In fata camerei trebuie sa fii aceeasi femeie puternica si plina de viata!

Stresul emotional in videochat - Cum se manifesta acesta? imagine 1

 • Neincredere in propria persoana
  • Foarte multe persoane nu sunt multumite de aspectul lor fizic si considera anumite zone ale corpului ca fiind dezavantaje. Acest lucru poate aparea din cauza anumitor critici primite pe parcursul timpului cu privire la aspectul fizic, care s-au intiparit adanc in subconstientul tau, fara sa-ti dai seama.
  • Ca sa depasesti acest impediment, obstacol aparut la nivel psihic, trebuie doar sa ai incredere in tine si sa nu te mai gandesti la aspectele pe care nu le consideri atuuri la fizicul tau. Unele persoane pot aprecia anumite parti ale corpului pe care tu le consideri dezavantaje, iar videochatul este domeniul perfect in care sa te pui in valoare si sa te lasi admirata. Daca este ceva ce vrei cu adevarat sa imbunatatesti, o poti face – ai la dispozitie servicii de infrumusetare gratuite, care sa te ajute sa te iubesti asa cum esti!
 • Teama de a interactiona
  • Nu trebuie sa-ti fie frica sa interactionezi cu membrii interesati de tine. Chiar daca tu ai o anumita parere despre tine, trebuie sa stii ca cei care vor sa vorbeasca cu tine te pot vedea intr-un mod cu totul diferit, exact asa cum esti – frumoasa si capabila sa faci orice iti doresti! De exemplu, un membru atras de zambetul tau, nu va mai vedea nimic altceva din ce nu ai vrea sa vada.
  • In cele din urma, este mult mai greu sa depistezi stresul emotional, decat sa-l tratezi. De aceea, trebuie intotdeauna sa acorzi atentie maxima propriei persoane, astfel incat sa remarci de indata daca starile de nervozitate si de tristete persista in viata ta.

Surse foto: unsplash.com

Alte Noutati