Silueta femeii model – Cum arata silueta unui model de videochat?

Nu doar silueta de femeie, ci femeia in intregul ei a inspirat nenumarate opere de arta, inca din Preistorie. De la desenele rupestre si statuile descoperite la Machu Pichu (pe teritoriul vechilor mayasi) si pana la picturile sau expozitiile foto realizate astazi – toate au in centru, in majoritatea lor, reprezentari feminine. De aici si preocuparea permanenta a femeilor pentru silueta lor si cautarea atingerii standardelor perfecte. Dar care sunt acestea? Si mai ales, care sunt acestea in ochii barbatilor?

Silueta femeii de-a lungul timpului

In reprezentarile cele mai vechi, femeia este desenata sau sculptata cu forme rotunde si generoase. Studiile antropologice au gasit si explicatia acestui fapt: femeia ideala era aceea care era suficient de puternica pentru a naste si creste cat mai multi copii. Sanii mari si soldurile late erau calitati pe care se punea mare accent in vremurile respective, fiind considerate semne ale fertilitatii.

Daca sanii generosi au ramas in majoritatea epocilor o calitate de baza pe lista atributelor feminine, talia, circumferinta soldurilor si marimea feselor au mai suferit modificari, din perspectiva standardelor sociale si artistice. Spre exemplu, in perioada Renasterii, modelele preferate de pictori aveau solduri late, umeri mai ingusti, sani nu foarte mari, dar rotunzi – de aici si denumirea formelor „rubensiene”. De altfel, Rubens a si pictat cu preponderenta femei goale sau semi-nud.

Silueta femeii model - Cum arata silueta unui model de videochat? imagine 1

Desi in arta, nuditatea a fost intotdeauna permisa, altfel au stat lucrurile in viata de zi cu zi. Spre exemplu, doamnele si domnisoarele inca faceau baie in mare foarte imbracate, in secolele XVII-XIX. Hainele lungi aveau, de multe ori cusute, in tivul de la poale bile de plumb, ca nu cumva adierea vantului sa le poata ridica. Ulterior, in Marea Britanie, femeile au putut sa poarte rochii mai subtiri si mai scurte, insa era obligatorie purtarea pe dedesubt a unor pantaloni bufanti.

Cativa ani buni au trebuit sa treaca si dupa 1900, pana la permiterea purtarii in public a costumelor mulate pe corp, care lasau la vedere bratele si picioarele – si asta datorita competitiilor sportive la care incepusera sa participe din ce in ce mai multe femei.

Abia in 1946 a fost inventat costumul de tip bikini. Din acest punct a inceput o adevarata revolutie in privinta expunerii corpului, iar standardele de frumusete au inceput sa se modifice tot mai rapid.

Corpul perfect pentru femei

Cinematografia si showbiz-ul in general au creat multe tipare pe care oamenii obisnuiti s-au straduit sa le respecte. Frumusetea in anii de inceput ai Hollywood-ului aducea in prim-plan dive cat mai diafane, cu talia cat mai subtire. Aceasta moda era perpetuata, desigur, din secolele trecute, cand femeile erau nevoite sa poarte neaparat corset pe sub rochiile lungi, cu sau fara crinolina.

Ulterior, in perioada de glorie a lui Marilyn Monroe, s-a pus mai mult accent pe sanii proeminenti si soldurile mai late, evidentiate in haine stranse pe corp. Se spune chiar despre Marilyn ca au existat situatii cand ultimele cusaturi ale rochiilor pe care le purta erau facute dupa ce aceasta le imbraca, astfel incat sa fie cat mai stramte. Bine cunoscutul standard de frumusete 90-60-90 dateaza din perioada respectiva.

Anii 80-90, in schimb, creau un nou tipar: acela al femeilor inalte si foarte slabe, aproape fara forme. Unele dintre modele chiar sufereau de tulburari alimentare (anorexie, bulimie), dar faceau eforturi mari sa respecte preferintele creatorilor de moda, ca sa poata defila in continuare pe catwalk. Femeile obisnuite au incercat sa le copieze si pe acestea. Multe modele de top au vorbit ani mai tarziu in interviuri televizate sau in carti de memorii despre chinurile la care se supuneau singure pentru a ramane atat de slabe.

Silueta femeii model - Cum arata silueta unui model de videochat? imagine 3

In preajma anilor 2000, tot starurile internationale, de data aceasta mai mult din lumea muzicala, au inceput sa dea tonul modei. Sanii si fesele proeminente expuse de staruri au determinat multe tinere sa apeleze la chirurgia estetica, pentru a-si pune implanturi.

Cert este ca, dincolo de moda si trenduri, nu toate corpurile au aceeasi structura, iar mai importanta decat dimensiunile este armonia intregului corp.

Atentia pe care o acorzi siluetei si aspectului nu trebuie sa ajunga, insa, sa iti afecteze sanatatea. Infometarea si curele de slabire drastice pot lasa sechele pe termen lung. Incearca sa mentii un stil de viata sanatos, fara excese si sa ii asiguri organismului tau necesarul de substante nutritive, vitamine si minerale. Profita de toate ocaziile pe care le ai pentru a face miscare sau cel putin pentru a merge pe jos, in special daca serviciul tau este unul static si presupune petrecerea multor ore la birou.

Tipuri de siluete feminine

In functie de inaltime, greutate si de structura osoasa si musculara, au fost definite cateva tipuri principale de siluete feminine: mar, para, dreptunghi, triunghi cu varful in jos si corpul clepsidra. Nu trebuie sa iti faci griji in legatura cu standardele de frumusete. Este suficient sa stii ce parti ale corpului sa pui in evidenta si cum sa maschezi aspectele care iti plac mai putin. Perfectiunea nu exista, iar alergarea permanenta dupa aceasta nu este decat o pierdere de timp si o sursa de frustrare. Exista o serie de solutii care te pot ajuta sa iti imbunatatesti aspectul, iar acestea sunt la indemana oricui.

Corpul femeii – Ce tip de corp ai?

Daca te intrebi in care dintre categorii te incadrezi, iata care sunt caracteristicile fiecareia dintre acestea:

  • silueta de tip mar (ovala): acest tip de silueta este acela in care umerii, toracele si abdomenul sunt mai voluminoase decat partea inferioara a corpului;
  • silueta de tip para: numele acestui tip de silueta reflecta exact forma fructului al carui nume il poarta – umerii sunt ingusti, pieptul mai putin voluminos, iar soldurile mai late decat acestea (circumferinta taliei este mai mare decat bustul);
  • silueta de tip dreptunghi (androgina): intre circumferinta bustului, taliei si soldurilor exista diferente foarte mici;
  • silueta de tip triunghi cu varful in jos (inversat): umerii sunt mai lati decat soldurile, iar bustul are o circumferinta mai mare decat zona feselor (aceasta structura este specifica inotatoarelor de performanta);
  • silueta de tip clepsidra: umerii si soldurile au latimi similare, iar talia este mai subtire (este tipul cel mai apropiat de dimensiunile 90-60-90).

Silueta femeii model - Cum arata silueta unui model de videochat? imagine 5

Forma si structura corpului tin de mostenirea genetica a fiecarei persoane – aici nu se poate interveni. Totusi, corpul poate fi modelat cu ajutorul sportului, lucrand anumite grupe musculare si purtand hainele potrivite. Pe de alta parte, nu atat inaltimea si greutatea conteaza, cat indicele de masa corporala. Pastrand o proportie potrivita, vei fi nu doar mai atragatoare, ci si mai sanatoasa.

Cariera de model – Ce poti sa faci daca nu ai corpul ideal?

Perceptia asupra siluetei feminine ideale s-a modificat de-a lungul timpului, de aceea este si greu de definit. Majoritatea femeilor au diverse nemultumiri cu privire la corpul lor. Ceea ce este mai important decat tipul de silueta este, insa, cat de ingrijita esti. Dincolo de dimensiuni, „ambalajul” poate sa faca minuni, cu atat mai mult intr-un job unde aspectul conteaza – cum este videochatul. Cu un machiaj potrivit, manichiura si pedichiura bine intretinute si cu hainele care te avantajeaza poti sa faci o impresie placuta membrilor si sa te simti bine in pielea ta in acelasi timp.

Silueta femeii model - Cum arata silueta unui model de videochat? imagine 7

Daca pentru a scapa de kilogramele in plus poti sa urmezi o dieta sanatoasa si sa mergi la sala, in schimb, forma corpului este mai greu de modificat. Desigur, exista o serie de interventii estetice care se pot face (liposuctie, augumentare de sani si de fese etc.), dar acestea au de multe ori costuri pe care nu si le poate permite oricine. Avantajul unui model este faptul ca are la dispozitie toate aceste facilitati, pentru a se simti cat mai bine in pielea ei. Un model cu incredere in sine este un model de succes, indiferent de unde provine aceasta incredere. Fie ca apare in urma siluetei la care a visat, fie ca este vorba doar despre vestimentatia potrivita, acest lucru se va reflecta in interactiunea cu membrii. Ei vor fi cei care se vor bucura vizual de acea silueta perfecta si increderea emanata prin toti porii.

In ziua de azi, femeile pot purta fara grija orice tip de articol de imbracaminte – au trecut vremurile in care nu era permis ca femeia sa isi descopere prea mult corpul sau sa poarte haine cu croiala masculina. Pentru a-ti contura un stil vestimentar propriu, care sa te puna in avantaj, poti apela la sfaturile unui trainer. El va fi intotdeauna acolo sa te indrume sa iei cele mai bune decizii.

Care sunt hainele potrivite in functie de corpul femeii?

Indiferent de tipul de silueta pe care il ai, este important sa stii cum sa te imbraci adecvat, astfel incat sa iti pui in evidenta calitatile si sa iti ascunzi „defectele”. Acorda atentie si incaltamintei si accesoriilor, pentru ca armonia sa fie perfecta. Nu ezita sa porti tocuri pentru un plus de gratie si eleganta si mai ales daca esti scunda, insa tine cont si de contextul si de momentul zilei in care te afli.

Silueta femeii model - Cum arata silueta unui model de videochat? imagine 9

Silueta de tip mar (ovala)

Femeile cu acest tip de forma a corpului sunt avantajate de bluzele si rochiile largi, cu decolteu in V (anchior). Acesta da senzatia de alungire a corpului. Impresia de alungire o pot da si dungile late, verticale. De asemenea, picioarele pot fi puse in evidenta prin purtarea rochiilor si fustelor scurte, a colantilor sau a pantalonilor mulati. Foarte potrivite sunt si rochiile stil „empire”, care pornesc mai largi imediat de sub sani si mascheaza proeminenta abdomenului. Este recomandabil ca hainele alese pentru partea superioara a corpului sa fie in culori inchise. De ajutor pentru modelarea formei corpului pot fi si corsetele.

Silueta de tip para

Daca ai o astfel de forma a corpului, poti da mai multa armonie intregului cu ajutorul pantalonilor largi, evazati, a rochiilor si fustelor lungi, de tip clos. Poti purta bluze cu maneci bufante sau cu umeri falsi (acele accesorii din burete care se cos in interiorul bluzelor si camasilor, in zona de deasupra umerilor). Acest tip de bluze au fost foarte purtate si apreciate in anii ‘ 80, asa ca poti sa iti construiesti cu usurinta un look retro si stylish pornind din acest punct.

Silueta de tip dreptunghi (androgina)

Foarte potrivite pentru acest tip de corp sunt hainele care lasa bratele si picioarele la vedere. De asemenea, in cazul hainelor cu maneca lunga, se recomanda purtarea sacourilor lungi, cu linii drepte, care sunt foarte elegante purtate deasupra rochiilor mini sau asimetrice. Fustele mai largi in partea de jos, de tip clos, iti pot oferi si ele un avantaj. In ceea ce priveste bustul, poti da impresia de bust generos cu ajutorul sutienelor push up cu burete. La o bluza larga si lunga pana la jumatatea coapselor, cu volane in partea de sus, poti accesoriza cu succes o centura lata.

Silueta de tip triunghi cu varful in jos (inversat)

Daca aceasta este forma ta, atunci bluzele, tricourile si rochiile decoltate in V sunt principalul tau avantaj in partea de sus a corpului. Evita manecile bufante si sacourile cu umeri falsi, dar alege camasi si bluze cu maneci care sa acopere cel putin partea superioara a bratelor. Poarta fuste crete sau multistratificate, de preferat mai scurte (cel putin deasupra genunchiului), care sa iti aduca zona soldurilor la aceeasi latime cu cea a umerilor.

Silueta de tip clepsidra

Silueta femeii model - Cum arata silueta unui model de videochat? imagine 11

Femeile cu corpul in forma de clepsidra au avantajul ca pot purta orice haine. Silueta feminina va fi foarte bine pusa in avantaj de rochiile stranse pe talie, fie mulate, fie cu fermoar la spate. Marimea taliei poate fi foarte bine pusa in evidenta cu ajutorul curelelor si centurilor late.

Asadar, acordand atentie stilului vestimentar si alegand hainele potrivite, poti sa fii eleganta si sexy orice forma de corp ai avea. Aspectul conteaza atat din perspectiva cresterii stimei de sine, cat si pentru efectul placut pe care il are asupra celor din jur.

Surse foto: shutterstock.com, unsplash.com

Alte Noutati