Prejudecata – cum iti afecteaza aceasta viata si cum poti trece peste provocari

Se poate intampla oricand esti pusa in fata unor situatii noi de viata. Daca pleci intr-o alta tara sau ai o meserie noua, poate aparea prejudecata, mai ales daca nu ai infatisarea sau personalitatea tipica, sau daca ceea ce vrei sa faci e inconjurat de controverse.

Pentru a trece cu bine peste provocari, este util sa stii ce inseamna prejudecata si ce aspecte ale vietii poate influenta in mod negativ. Astfel, poti sa-ti dai seama mai bine cum sa depasesti dificultatile, fara a lasa parerile descurajatoare sa te afecteze. Mai jos poti afla mai multe despre acest subiect.

Ce inteles are cuvantul prejudecata si in ce fel iti poate afecta viata?

Prejudecata se refera la modul in care fiecare persoana se raporteaza la cei din jur, din diferite puncte de vedere. Atunci cand cineva are o prejudecata, nu ii priveste deschis pe ceilalti, ci le impune o conceptie preconceputa. Etichetarea si prejudecatile merg adesea impreuna. Acestea se pot manifesta in urmatoarele aspecte ale vietii de zi cu zi:

 • provenienta (daca esti de la oras sau sat, daca esti din alta tara);
 • veniturile;
 • infatisarea;
 • educatia;
 • locul de munca.

Acestea sunt principalele domenii in care poate aparea prejudecata. Se poate manifesta de exemplu cand emigrezi intr-o tara straina si oamenii au o parere preconceputa despre locul tau de provenienta, cand ai alt nivel de venituri sau de educatie fata de cei din jur, sau cand ai o infatisare diferita fata de cea asteptata pentru o anumita activitate.

Oricare ar fi motivele si modurile in care apare, prejudecata are efecte negative la nivel emotional si psihic. Este esential sa nu te lasi descurajata, orice ti-ai propune sa faci si sa-ti dai seama ca prejudecata nu are legatura cu tine, ci mai degraba cu modul in care se raporteaza la faptul respectiv persoana care te critica.

Prejudecata - cum iti afecteaza aceasta viata si cum poti trece peste provocari imagine 1

Prejudecata - cum iti afecteaza aceasta viata si cum poti trece peste provocari imagine 3

Prejudecata - cum iti afecteaza aceasta viata si cum poti trece peste provocari imagine 5

Prejudecata - cum iti afecteaza aceasta viata si cum poti trece peste provocari imagine 7

Prejudecata - cum iti afecteaza aceasta viata si cum poti trece peste provocari imagine 9

Prejudecata - cum iti afecteaza aceasta viata si cum poti trece peste provocari imagine 11

Prejudecata - cum iti afecteaza aceasta viata si cum poti trece peste provocari imagine 13

 

Prejudecata - cum iti afecteaza aceasta viata si cum poti trece peste provocari imagine 15

Prejudecata - cum iti afecteaza aceasta viata si cum poti trece peste provocari imagine 17

Prejudecata - cum iti afecteaza aceasta viata si cum poti trece peste provocari imagine 19

Prejudecata referitoare la profesii – cum sa depasesti dificultatile atunci cand vrei sa fii model de videochat

Prejudecata de natura profesionala este una dintre cele mai greu de depasit. Locul de munca devine o latura definitorie a vietii si personalitatii tale, de aceea, atunci cand oamenii privesc in mod negativ ceea ce faci, poti simti ca este o critica la adresa ta ca persoana.

Atunci cand ai tendinta sa gandesti astfel, departeaza-te putin de situatie si priveste-o la rece. Atunci, vei observa ca cei care au o prejudecata nu o manifesta fata de tine, ci fata de profesie. Ei si-au format o anumita imagine asupra acesteia, care nu este cea corecta. De aceea, ii poti ajuta, ajutandu-i sa inteleaga mai bine despre ce e vorba. Prin comunicare, pot fi indepartate multe dintre neintelegeri.

Unul dintre domeniile cele mai afectate de prejudecata este videochat-ul. Doar cei care lucreaza in aceasta zona stiu cu adevarat ce inseamna, pentru ca in afara exista multe informatii gresite.

Daca te temi de modul in care vor privi persoanele apropiate noua ta alegere profesionala, trebuie sa le spui, avand constiinta ca nu e nimic gresit in legatura cu aceasta. Daca au o reactie nepotrivita, explica-le calm despre ce e vorba si in ce consta activitatea de videochat. Iata principalele aspecte pe care sa le ai in vedere, pentru a indeparta prejudecatile, atunci cand doresti sa fii model de videochat la Rich Girls Studio:

 • ai parte de contract de munca si se respecta toate prevederile legale;
 • ai avantaje precum cazarea gratuita;
 • tu alegi daca doresti sa faci videochat adult sau non-adult (care nu presupune ca trebuie sa te dezbraci in fata camerei, dar aduce venituri consistente);
 • chiar si atunci cand faci videochat adult, nu esti obligata sa faci nimic din ce nu-ti doresti,
 • ai confidentialitate, pentru ca profilul tau nu apare pe site-uri din Romania;
 • ai parte de training de top, intr-o echipa formata exclusiv din femei;
 • comunicarea prin videochat te ajuta pentru a te dezvolta pe plan personal si profesional;
 • ai parte de la inceput de castiguri spectaculoase si acestea cresc treptat, pe masura ce capeti experienta;
 • pe masura ce te dezvolti, poti desfasura activitatea de la studio acasa.

Prejudecata - cum iti afecteaza aceasta viata si cum poti trece peste provocari imagine 21 Prejudecata - cum iti afecteaza aceasta viata si cum poti trece peste provocari imagine 23Prejudecata - cum iti afecteaza aceasta viata si cum poti trece peste provocari imagine 25

Prin urmare, atunci cand te confrunti cu prejudecati in diferite laturi ale vietii, este important sa-ti dai seama ca problema consta in modul de a intelege al celuilalt si ca nu este nimic in neregula cu tine. Pentru a indeparta neintelegerile, ajuta sa comunici si sa explici de ce o anumita preconceptie nu e valida.

Surse foto: shutterstock.com

Alte Noutati