Mimica fetei – Ce reprezinta si de ce este importanta intr-o conversatie?

Mimica fetei face parte din comunicarea nonverbala si are capacitatea de a transmite o multime de semnale, emotii si ganduri, prin intermediul unor microexpresii sau macroexpresii faciale, ce pot fi generate inconstient sau constient. Fata are limbajul ei propriu, pe care toti oamenii il folosesc involuntar, in permanenta. Insa, cu siguranta ai observat faptul ca, in anumite situatii, poate fi util sa poti observa anumite detalii la celalalt sau sa poti controla ce informatii transmiti tu cu ajutorul fetei. Asadar, este important sa afli de ce este esentiala mimica intr-o conversatie, pentru a o putea directiona in sensul potrivit, oricand ai nevoie.

Gesturile si mimica fetei: care este diferenta dintre mimica fetei si gesturile corporale?

Desi multa lume confunda mimica cu gestica, ele reprezinta, de fapt, lucruri diferite. Mimica faciala se refera la expresiile care se creeaza, la nivelul fetei, cu ajutorul muschilor. Exista expresii faciale constiente si evidente (precum zambetul, rasul, grimasele etc.), dar si microexpresii care au o durata foarte scurta si care nu pot fi reperate foarte usor. Acestea din urma sunt miscari musculare care nu sunt detectate de mintea constienta, dar care transmit emotii si sentimente.

Gestica se refera la limbajul corporal si la actiunile corpului, ce sunt folosite pentru a imbogati mesajul verbal, pentru a-l sustine sau pentru a-l inlocui. Gesturile pot fi de mai multe feluri, insa, cu siguranta, le identifici, cu usurinta, in viata de zi cu zi. De pilda, a bate din picior, a-ti trece mana prin par sau a face cu mana in semn de la revedere sunt gesturi pe care le faci deseori, din incercarea de a completa, cu ajutorul corpului, cuvintele pe care le spui.

Prin observatie si prin cunoasterea propriului corp poti capata abilitatea de a te auto-analiza, in asa fel incat sa afli mai multe despre modul in care te exprimi, dar si despre tehnicile pe care le poti utiliza pentru a fi perceputa de catre celalalt exact asa cum iti doresti.

Mimica fetei – Ce reprezinta si de ce este importanta intr-o conversatie? imagine 1

Mimica fetei si comunicarea nonverbala: cum te poate ajuta mimica in interactiunea cu un partener de discutie?

Intr-un dialog, poti pune in aplicare numeroase metode si sfaturi desprinse din arta conversatiei, din psihologie si din multe alte zone. Comunicarea non-verbala este o parte importanta din traseul pe care il parcurge un mesaj care pleaca de la emitator si ajunge la receptor. Mimica fetei are efect, in mod direct, asupra felului in care te percepe celalalt – cu mimica potrivita, poti deveni mai seducatoare, mai atragatoare, mai senzuala si mai apreciata de interlocutor.

Atentie, insa! A deveni constienta de mimica ta si a o utiliza in folosul tau nu inseamna a fi superficiala sau a da dovada de falsitate. De aceea, trebuie sa gasesti echilibrul perfect intre subiectiv si obiectiv, in asa fel incat sa-ti poti imbunatati tehnicile, fara a-ti atrofia emotiile si caracterul autentic.

Mimica te poate ajuta mai ales in cazul in care lucrezi intr-un domeniu in care interactionezi cu diversi oameni. In videochat, de exemplu, intri in dialog cu o multitudine de persoane, care te percep prin intermediul factorului vizual. De aceea, pe langa limbaj, cuvinte, vocabular si discutia propriu-zisa, corpul si mimica reprezinta elemente care te pot sprijini in atingerea scopurilor pe care ti le propui din punct de vedere profesional. Modelele videochat au la dispozitie o serie de traininguri specializate, care le ofera informatii suplimentare si sfaturi legate de maniera in care pot iesi in evidenta, punandu-si in valoare toate atuurile pe care le au. Astfel de traininguri reprezinta avantaje concrete, pe care ti le poate oferi studioul angajator, pentru a avea succes in cariera.

Mimica fetei – Ce reprezinta si de ce este importanta intr-o conversatie? imagine 3

In concluzie, mimica este un lucru esential, atat pentru identitatea fiecarei persoane, cat si pentru relationarea cu ceilalti. Este bine sa te documentezi cu privire la acest aspect, fiindca, astfel, poti afla mai multe despre tine, iar, cunoscandu-te mai bine, vei putea sa-ti valorifici calitatile, pentru a-ti putea indeplini telurile. Evolueaza constant si descopera detalii noi despre propria fiinta – cu siguranta vei avea parte de o multime de surprize placute, ce te vor ajuta sa urci inca o treapta pe scara dezvoltarii tale personale!

Surse foto: pixabay.com

Alte Noutati