Echilibru intre viata profesionala si personala – cum sa il mentii atunci cand lucrezi in videochat?

Un job in industria videochatului aduce multe beneficii, desigur, dar reprezinta si o adevarata provocare. A fi model online inseamna a fi curajoasa, deschisa si perseverenta, altfel, presiunea de la locul de munca ar fi nociva. Daca esti deja model de videochat, cochetezi cu domeniul sau, pur si simplu, vrei sa-ti potolesti curiozitatea legata de misterul in care este invaluit acest job, atunci te afli in locul potrivit.

Fiind inca un tabu in Romania, industria videochatului este oarecum stigmatizata de cei care nu cunosc, in realitate, ce presupune acest domeniu. Din acest motiv, modelele de videochat isi ascund viata profesionala de familie si prieteni sau, in orice caz, construiesc o delimitare clara intre viata lor de acasa si cea de la locul de munca insa, exista intotdeauna solutii.

Echilibru intre viata personala si profesionala – Telling the truth is always better

Cel mai bun sfat pe care poti sa-l urmezi este sa spui adevarul si sa le marturisesti, macar apropiatilor, cu ce te ocupi la locul de munca, fiindca, sincer vorbind, doar asa se poate minimiza tabuul din jurul acestei industrii. Mai mult decat atat, pentru a evita dramele in familie, este recomandat ca rudele tale sa stie macar ca iti castigi singura banii si iti permiti si anumite rasfaturi.

I-am dezamagit pe ai mei?

Echilibru intre viata profesionala si personala - cum sa il mentii atunci cand lucrezi in videochat? imagine 1

Daca esti fericita cu ceea ce faci, iar pasiunea se poate citi pe chipul tau, atunci nimeni nu poate sa te judece, in special parintii tai. Poti sa le spui si lor de avantajele pe care le ai odata cu jobul, de comunicarea deschisa cu o multime de oameni apartinand diferitelor culturi si de increderea in tine, castigata astfel. O viata duplicitara nu este, in niciun caz, solutia.

Echilibru intre viata personala si munca – Gelozia

Cand petreci mult timp pe internet discutand cu straini si incercand sa le faci ziua mai buna folosindu-te de farmecul tau natural si de privirea ta seducatoare, exista posibilitatea ca partenerul tau sa se simta ignorat, pus pe locul doi sau, intr-un singur cuvant, gelos. In nicio relatie, gelozia nu aduce vreun bine. Daca vrei sa ai un echilibru intre viata ta personala si cea profesionala, atunci trebuie sa stii cum sa faci ca in relatia ta sa troneze increderea reciproca, sprijinul si iubirea neconditionata.

Cum sa-i demonstrez partenerului meu ca poate avea incredere in mine?

Echilibru intre viata profesionala si personala - cum sa il mentii atunci cand lucrezi in videochat? imagine 3

Fii alaturi de el, intreaba-l ce simte, analizati-va reciproc sentimentele si reactiile! Putina atentie si efort poate aduce o schimbare majora in relatia voastra! Desigur, cel mai important e sa-l faci sa inteleaga ca relatiile de la munca sunt relatii strict profesionale si nimic nu poate concura cu iubirea care va leaga pe voi doi.

Echilibru intre munca si viata personala – Ce vor zice copiii mei?

Daca esti deja casatorita si te gandesti sa faci un copil, sigur ti-a trecut prin cap intrebarea “Cum imi voi putea creste copiii fiind model online?”. Ei bine, acest job nu este atat de solicitant precum altele, iti lasa timp suficient pentru familie si chiar reprezinta un mijloc important de castiguri. Provocarea este sa scapi tu insati si sa reusesti sa-i feresti si pe copiii tai de prejudecatile care exista in jurul meseriei.

Poti fi si gospodina si femeie de cariera in acelasi timp!

Cand va mai creste, micutul tau va fi intrebat la gradinita si la scoala cu ce se ocupa mama sa. Va ajunge, eventual, si la lectia in care va invata meseriile. In acel moment, este esential ca tu sa fi avut o discutie cu el in prealabil. Copilul tau te va aprecia si chiar va considera ca esti un model de urmat, fiindca esti independenta, muncesti, ai ambitie si te straduiesti sa-i oferi lui cel mai bun viitor posibil. Astfel, nu va mai conta absolut deloc ce zice gura lumii. Esti o mama si o femeie buna, care stie sa echilibreze viata de familie cu cea profesionala!

Prin urmare, nu ai de ce sa-ti faci griji in ceea ce priveste echilibrul intre viata ta personala si job, daca alegi sa fii sincera si mandra, asumandu-ti atat avantajele incontestabile ale acestei meserii, cat si provocarea de a distruge tabuul reprezentat de aceasta!

Surse foto: unsplash.com

Alte Noutati