De vorba cu Rich Girls: Ce facem cu etichetele primite de la cei din jur?

Haideti sa discutam si sa ne gandim la un lucru ce ne macina pe toti si ne opreste din a realiza poate chiar lucrul dorit si potrivit in viata, strict pentru propria persoana. Acum facem referire la? Eticheta!
Sa gandim acest cuvant bazandu-ne pe dictionar, adica eticheta ca o bucata de hartie, ce se aplica pe un lucru si astfel sa ii fie indicat continutul/ pretul. Trebuie specificat ca noi nu suntem obiecte, ci oameni? Un lucru poate avea o eticheta, insa cu o bucata de carton nu poti limita complexitatea oamenilor din jur. Si asa ajungem la ce ne deranjeaza pe noi, dar si probabil pe multe alte femei, eticheta de „femeie usoara”. Daca e sa ne luam dupa dictionar, nu ar trebui sa se mai simta nici o femeie jignita, ci in regula cu kilogramele. Pratic, eticheta spune ceva despre continut, asa ca hai sa selectam ce vrem, obtinand un zambet la final si nu o situatie de stres si consum emotional. Be #rich, be #clever.
Dictionarul mai spune ca eticheta este „Titlu, nume, calificativ sub care se prezinta sau figureaza cineva sau ceva, ascunzand natura adevarata”. Acum ce descoperire facem? Ca atunci cand ni se pune o eticheta, de fapt ni se ASCUNDE natura adevarata, reala. Prin urmare, femeile nu ar trebui sa se mai teama de astfel de stereotipuri, ci sa se parfumeze in fiecare dimineata cu noul parfum recomandat de Rich Girls, numit simplu INDIFERENTA. Cu aceasta mireasma imbietoare si puternica, toate rautatile din jur vor fi date pe spate. Be #rich, be #clever.
Revenim la DEX, unde am mai gasit si explicatia de eticheta ca „Reguli conventionale de comportare (politicoasa)”, iar aici permiteti-mi sa intreb sincer… Reguli conventionale, ca reguli ce CONVIN majoritar in a te limita si constrange in deciziile tale personale? Asta mie, personal, nu mi se pare tocmai POLITICOS. Noi credem ca principala regula de comportament a fiecaruia trebuie sa fie fericirea, fara a te uita in curtea altuia pentru a-l denigra sau distruge, iar restul, evident, intra la capitolul „RESTURI”, loc unde tu nu trebuie sa ajungi niciodata. Be #rich, be #clever.
Acum incheiem cu doua citate ce le-am considerat noi amuzante si care speram sa va aduca zambetul pe buze. Clar, speram si la o recalculare a parerilor despre ce ati etichetat ca fiind intr-un fel, cand de fapt sub eticheta se ascunde altceva, poate chiar solutia voastra la multe probleme.
„Dintre toate joburile, cea mai usoara este de a lipi o eticheta. Este foarte usor: scoateti limba, umeziti eticheta si fixati-o pe om. Sau asa: scuipati pe om si lipiti eticheta.” – Vladimir Bulatovic
„Oamenii i-au pus adevarului eticheta… apoi eticheta peste eticheta.” – Dan Surducan
Alte Noutati