Comunicarea online – reguli si mijloace pentru modelele de videochat

Definitia comunicarii online este strict legata de procesele prin care indivizii isi impartasesc gandurile, comportamentele sau placerile cu ajutorul instrumentelor de comunicare existente. In ultimul timp, comunicarea in online a devenit una dintre cele mai importante forme de transmitere a cuvintelor, fiind si una dintre modalitatile cele mai optime si rapide de transmitere a mesajelor catre interlocutori. Interactiunile sociale sunt esentiale, chiar daca acestea se petrec in mediul virtual, deoarece sunt strans legate de lumea reala in care traim, precum radioul, televizorul sau platformele de videochat: toate au rolul de a mentine legaturile interumane de care fiecare persoana are nevoie.

De asemenea, mediul online reprezinta locul perfect unde poti sa iti exprimi opiniile, fie ca sunt pe placul altor persoane sau nu, actiune care poate avea loc prin intermediul blogurilor sau conturilor personale. Astfel, devine din ce in ce mai semnificativ ca fiecare individ in parte sa dispuna de libertatea exprimarii pe internet, fie ca este una privata sau publica.

In continuare, vei afla cateva aspecte si reguli dupa care te poti ghida in comunicarea online, mai ales daca ai sau iti doresti o cariera in domeniul videochatului.

Cum sa inveti engleza rapid in functie de stilul tau de invatare

Pentru a putea beneficia de informatiile calitative si de metodele eficiente de comunicare cu orice interlocutor, este nevoie sa faci un research suficient de riguros pentru a evita barierele existente pe social media, daunatoare relationarii productive. Pornind de la ideea ca relatiile cu ceilalti sunt importante, este esential sa cunosti cateva reguli de comunicare pe internet pentru mentinerea notorietatii in mediul virtual.

Iata cateva reguli dupa care te poti ghida pentru o comunicare online eficienta:

Pozitivitatea in comunicarea online

Energia este la fel de importanta si in mediul online precum in viata reala, pentru ca iti poate oferi avantajul unei relationari deschise si relaxate cu ceilalti. De asemenea, comunicarea online inseamna multa atentie si autenticitate pentru a deveni placuta in fata tuturor, iar aceste aspecte iti pot oferi oportunitatea formarii unei comunitati de care tu ai nevoie, asta in cazul in care oferi suficient timp evolutiei abilitatilor tale in comunicarea eficienta.

Desigur, exista si mijloace de comunicare online care iti ofera intimitatea de care ai nevoie pentru dezvoltarea unei socializari mult mai compacte, precum videochatul. Acest domeniu necesita cu atat mai multa pozitivitate, deoarece modul in care comunicarea online are succes depinde doar de tine. De altfel, comunicarea video nu doar ca este favorizata, dar devine si instrumentul principal de lucru al modelelor.

Comunicarea online - reguli si mijloace pentru modelele de videochat imagine 1

Motivul pentru care exista aceste reguli de comunicare pe internet consta in faptul ca mass-media urmareste preferintele publicului: modul de comunicare, starile transmise, cuvintele folosite, obiectivele propuse, acestea sunt doar cateva din infatisarile legaturilor interumane pe internet. Mai mult, fenomenul de comunicare online se bazeaza pe ceea ce provoaca publicul sa se distreze, iar acest item este des intalnit si in relatiile de prietenie, dar si in cele de scurta durata. Altfel spus, pozitivitatea si cum ii faci pe oameni sa se simta atunci cand comunica cu tine va ramane o calitate fundamentala in ceea ce priveste comunicarea digitala, mai ales pentru un model online.

Curiozitatea in comunicarea online

Curiozitatea este o calitate rar intalnita, mult limitata de frica de ridicol, insa trebuie sa tii cont de acest aspect, caci iti va aduce avantaje in plus fata de cei care nu sunt curiosi intr-o conversatie. Este cunoscut, de exemplu, faptul ca oamenii isi doresc sa fie importanti si semnificativi pentru grupul lor apropiat de prieteni sau doar in momente cheie, insa de cele mai multe ori nu ai curajul sa actionezi in sensul acesta.

Ce urmeaza sa faci?

Pune intrebari, nu te sfii sa arati ca iti pasa si ca esti interesat de persoana cu care interactionezi. Rolul comunicarii pe internet este, in primul rand, acela de a fi relevant pentru ceilalti si de a intelege mult mai bine ce gandesc acestia, deci implica-te activ in obtinerea informatiilor profunde, pentru a te apropia, cel putin la nivel aparent, de interlocutorul tau.

Nu uita faptul ca regulile de comunicare online nu sunt atat de stricte, astfel incat poti patrunde si in sferele mai personale de relationare, poate chiar cu oameni pe care nu-i cunosti. De exemplu, curiozitatea este un instrument de comunicare online esential pentru un model videochat, suficient de puternic incat te poate transforma intr-un personaj deschis, care vrea sa capate experienta si in alte domenii.

Comunicarea online - reguli si mijloace pentru modelele de videochat imagine 3

Interesul in comunicarea pe internet

Interesul reprezinta participarea implicata in mentinerea comunicarii online, deoarece felul in care ii asculti pe cei din jurul tau iti poate influenta succesul in aceasta directie. Cuvintele pe care le folosesti in comunicarea cu interlocutorul sau limbajul trupului te vor face sa devii relevanta pe toate platformele pe care activezi, dar si in comunicarea online video, unde interesul fata de omul din fata ta devine primordial.

Comunicarea pe internet este mai semnificativa comparativ cu mesajele transmise prin intermediul televiziunii, tocmai din cauza ca exista aceasta conexiune constanta intre oameni, unde socializarea devine activitatea preferata. Ideea de a dezbate idei, de a impartasi cu ceilalti cate putin din viata ta si de a fi ascultat constituie o necesitate.

Mijloace de comunicare online

Retelele sociale se bucura de o popularitate tot mai ridicata, pentru ca exista o varietate de platforme care sustin mijloacele de comunicare online, de care indivizii se pot folosit in functie de preferinte. Acestea sunt instrumente de comunicare publice, in care iti poti exprima opinia sau doar impartasi secvente din viata proprie cu ceilalti pentru a obtine reactii. Pe de alta parte, exista si mijloace de comunicare privata, precum intalnirile de interes profesional, personal sau sentimental, iar pentru fiecare dintre acestea exista o solutie, precum platformele de videocall sau apelarea la platformele de videochat.

Mijloace private de comunicare online

Mijloacele private de comunicare online sunt acele intalniri care iti permit o conversatie virtuala cat mai intima, fie ca este legata de o conversatie intre tine cu prietenii apropiati sau familia, fie ca este vorba despre acea comunicare online video, care are rolul de a forma o conexiune sociala dintre tine si o alta persoana de sex opus.

Videochatul, atat cel adult, cat si cel non-adult, permite desfasurarea unei comunicari video care poate sa fie strict legata de socializare, dar poate sa fie si o legatura mai personala, bazata pe atractie fizica, stabilita intre model si membru. Chiar daca acest fenomen a fost un timp indelungat privit dintr-o perspectiva a stereotipurilor si prejudecatilor, el reprezinta un mijloc de interactiune online foarte des intalnit, provocat de diverse necesitati personale, precum lipsa comunicarii in viata de zi cu zi sau lipsa desfasurarii activitatilor din sfera erotica. Mai mult, in ciuda etichetelor folosite pentru acest domeniu de activitate, trebuie sa retii ca nu este un act de relationare imoral, ci doar o interactiune virtuala intre doi oameni prin intermediul unei camere web.

Comunicarea online - reguli si mijloace pentru modelele de videochat imagine 5

De asemenea, studiourile profesioniste acorda o atentie sporita mijloacelor de comunicare online, deoarece modelele sunt respectate si nu sunt obligate niciodata sa faca ceva ce le-ar putea crea disconfort. Pe de alta parte, acest domeniu este potrivit mai ales persoanelor atrase de arta conversatiei, deoarece este concentrat atat pe o comunicare eficienta intre model si membru, cat si pe abilitatea ascultarii si empatiei cu acesta. In mod clar, in functie de toate aceste calitati, dar si de rezultate, veniturile cresc considerabil.

Mijloace publice de comunicare online

Mijloacele publice de comunicare online sunt reprezentate de acele aplicatii care iti permit utilizarea tehnologiei in scopuri personale de dezvoltare a relatiilor interumane. De asemenea, conversatiile online cu ajutorul internetului ca mijloc de comunicare reprezinta o nevoie care iti permite sa faci un schimb de informatii catre si dinspre utilizatorii acestora.

In acest sens, cele mai populare mijloace publice de comunicare online sunt platformele sociale, care au rolul nu doar de transmitere a mesajelor catre utilizatori, ci si de a publica poze care ilustreaza momente din viata personala, hobby-uri sau locurile frecventate. Prin urmare, aceste metode de comunicare sunt favorabile interactiunilor reale dintre utilizatori, cu scopul formarii unor retele sociale de indivizi cu care poti comunica, carora le poti recomanda diverse lucruri sau cu care poti valorifica anumite informatii pe care le consideri relevante.

Comunicarea online - reguli si mijloace pentru modelele de videochat imagine 7

Despre avantajele si dezavantajele comunicarii online

Comunicarea interpersonala trebuie sa fie persuasiva si, in acelasi timp, intretinuta de sinceritatea indivizilor, tocmai pentru a oferi sansa unei relationari cat mai eficiente. In adevaratul sens al cuvantului, atat comunicarea online, cat si cea fizica, sunt stiinte care intereseaza pe toata lumea, deoarece reprezinta modul prin care iti poti exprima ideile si comportamentele.

Iata care sunt avantajele si dezavantajele comunicarii online

 • Dezavantajele comunicarii online
  • Comunicarea online este un fenomen de care nimeni nu se poate feri in societatea actuala, insa, pe langa avantajele comunicarii la distanta cu oameni din diferite culturi, din orice regiuni ale lumii, exista marele dezavantaj al retinerii interactiunilor fizice. De fapt, este cel mai mare dezavantaj pe care acest tip de comunicare il detine, deoarece lipsa interactiunii reale poate cauza anumite bariere de comunicare in viata reala.
  • De asemenea, un alt dezavantaj reprezentat de apelarea la internet ca mijloc de comunicare, este posibilitatea declansarii retinerii si anxietatii sociale, care te indeparteaza tot mai mult de mediul real, extern si de comunicarea reala cu ceilalti. Desi utilizarea mijloacelor de comunicare online poate oferi o stare de bine, in special in cazul singuratatii, dar si atunci cand simti nevoia de a te afirma sau de a face schimburi de opinii cu alte persoane, acestea iti pot influenta in mod negativ comunicarea in public.
  • Nu in ultimul rand, un dezavantaj major poate fi legat de gradul de incredere cu care intretii o conversatie pe internet, pentru ca poate exista posibilitatea ca acesta sa iti anuleze emotiile atunci cand faci tranzitia de la comunicarea online la cea reala. In acest sens, platformele de socializare sau alegerea unei comunicari online video private iti pot cauza aceasta iluzie a nesigurantei fata de identitatea celor cu care urmeaza sa ai o conversatie.
 • Avantajele comunicarii online
  • Comunicarea este un proces inevitabil, iar in cazul acesta internetul ramane un mijloc de interactiune care faciliteaza aceasta nevoie esentiala din viata tuturor oamenilor. Acesta ar fi primul si cel mai semnificativ avantaj in comunicarea virtuala. De asemenea, comunicarea online ofera o modalitate simpla prin care indivizii pot purta anumite discutii care ii intereseaza sau isi pot satisface anumite nevoi intr-un timp relativ scurt si fara multe batai de cap.
  • In plus, comunicarea online nu are limite, deoarece poate exista indiferent de zonele geografice, caci tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca ai un calculator si o conexiune buna la internet. Astfel, informatiile sau gandurile pot fi transmise fara griji de la distante mari, iar satisfactia de a putea evolua din punct de vedere interpersonal este la fel de importanta.

In concluzie, comunicarea reprezinta principalul mod prin care iti poti forma anumite pareri sau relatii stranse cu cei din jurul tau. Desigur, in functie de nevoile fiecaruia, comunicarea online poate indeplini orice necesitate umana fara complicatii, deoarece internetul ramane un mijloc de interactiune facil si usor de utilizat.

Surse foto: unsplash.com

Alte Noutati