Comportamentul prosocial – unul dintre secretele modelelor de videochat de succes

Orice domnisoara care profeseaza deja in domeniul videochatului sau isi doreste sa devina model, are ca scop principal obtinerea unor venituri substantiale, care sa ii asigure stilul de viata dorit. Ei bine, indiferent daca esti deja model al unui studio sau iti doresti sa devii model, exista cateva „arme” pe care le poti folosi pentru a avea mai mult succes.

Una dintre „arme”, inca necunoscuta de catre multe modele, este chiar comportamentul prosocial. Desi legatura dintre acest tip de comportament si succesul unui model nu pare, momentan, una cu o insemnatate crescuta, iti vei schimba parerea dupa ce vei lectura acest articol.

Ce insemnatate are comportamentul prosocial pentru un model de videochat?

Importanta acestui comportament consta in faptul ca influenteaza alegerile pe care le faci zilnic, chiar si atunci cand esti la job, in fata camerei si vorbesti cu un membru. Cu toate ca, prin definitie, comportamentul prosocial e pus in practica fara a astepta un beneficiu la schimb, este imposibil sa nu ai parte de avantaje daca vei avea o asemenea purtare, in special in domeniul videochatului. El se bazeaza pe comunicare si stabilirea unei legaturi intre model si membrul cu care interactioneaza.

In ceea ce priveste definitia termenului, aceasta indica tipul de comportament caracteristic persoanelor care le sar intotdeauna in ajutor celor din jur. Fie ca ofera un sfat, o vorba buna sau doar il asculta pe celalalt atunci cand are cea mai mare nevoie, o domnisoara cu un astfel de comportament prosocial este mereu pregatita isi ofere ajutorul.

Poate deja ti-ai dat seama de insemnatatea pe care acest comportament o are pentru un model de videochat. Orice model de succes stie ca printre principalele strategii pe care trebuie sa le foloseasca e sa isi asculte in mod activ membrii cu care sta de vorba, sa ofere sfaturi si, in general, sa ii ajute sa se simta mai bine.

Comportamentul prosocial - unul dintre secretele modelelor de videochat de succes imagine 1

Astfel, comportamentul prosocial sta la baza interactiunilor de succes, cele care conteaza cu adevarat si ii vor convinge pe cei cu care conversezi sa te caute intotdeauna pe tine. Este o modalitate surprinzatoare prin care poti ajunge sa ai un public fidel, ceea ce duce la venituri mari, in mod constant. Pe langa sesiunile de training care te vor ajuta sa iti dezvolti abilitatile necesare unei cariere de succes, vei avea parte de numeroase alte beneficii din partea studioului.

Comportament prosocial: exemple si beneficii pe care ti le poate aduce

Cand poti pune in practica acest comportament? Ei bine, atunci cand vei observa din expresiile faciale sau alte elemente ale limbajului non-verbal ale unui membru ca are anumite probleme, il poti intreba daca doreste sa discute despre ceea ce il macina. Desi exista posibilitatea ca el sa refuze, se va simti putin mai bine doar pentru ca cineva a observat ca este suparat dintr-un anumit motiv.

Bineinteles, daca va decide ca vrea sa iti povesteasca despre lucrurile care il supara, trebuie sa ii oferi intreaga ta atentie, sa il asculti in mod activ si sa incerci sa il ajuti sa iasa din impas. In cazul in care el va observa ca tu iti dai interesul, ca il asculti si faci tot posibilul sa il ajuti, iti va fi, cu siguranta, recunoscator.

In plus, acest tip de comportament va declansa norma reciprocitatii. Ea presupune ca daca tu ii vei oferi ajutorul unui membru, el, la randul lui, se va simti „obligat” sa te ajute, sa faca o fapta buna pentru tine. Cel mai probabil el va deveni un membru fidel al tau, poate chiar te va recomanda altora.

In cazul membrilor care nu se lasa „tradati” de propriile expresii faciale si limbajul non-verbal, ii poti intreba in timpul discutiei cum sunt, daca se simt in regula si daca poti face un anumit lucru pentru a-i ajuta. Vei fi surprinsa cat de multi dintre ei se vor deschide cand le arati ca esti interesata de starea lor de spirit. Desi poate dura ceva mai mult in unele cazuri, cu siguranta vei ajunge acolo unde ti-ai propus.

Comportamentul prosocial - unul dintre secretele modelelor de videochat de succes imagine 3

Bineinteles, poti pune in practica acest comportament si in afara orelor de lucru, intrucat, iti va aduce anumite beneficii pentru starea ta de spirit, precum niveluri mai scazute ale stresului si sentimentul de implinire (pentru ca ai reusit sa fii o influenta buna). Poti ajuta pe cineva din familia ta, din cercul de prieteni sau chiar un strain. E cunoscut faptul ca atunci cand te simti bine, reusesti sa te descurci, de asemenea, mai bine la job. Faptele bune pe care le vei face pentru ceilalti te vor ajuta sa ajungi un model de top.

Comportamentul prosocial - unul dintre secretele modelelor de videochat de succes imagine 5

Incepe chiar de azi sa pui in practica un comportament prosocial in viata de zi cu zi pentru a fi cat mai pregatita in momentul in care va trebui sa faci acest lucru in fata camerei.

Surse foto: shutterstock.com, pexels.com

Alte Noutati