Ce inseamna sa fii pudica? Calitate versus defect

Pudoarea era, pe vremuri, o calitate foarte apreciata la tinerele domnisoare. Astazi, insa, pudoarea a capatat noi valente. Sa fii excesiv de curajoasa in ceea ce priveste expunerea propriului corp poate fi intimidant pentru cei din jur, iar pentru unii – chiar vulgar si neplacut. Pe de alta parte, daca esti prea rezervata in atitudine poti sa transmiti impresia de nesiguranta de sine sau sa trezesti suspiciuni. Exista insa, o granita fina intre cele doua.

Femeia pudica – Calitate sau defect?

Persoanele mai pudice sunt, de obicei, acelea care ascund diferite complexe. Multe tinere se feresc sa se expuna prea mult din cauza unei imagini greșite, deformate despre propria persoana sau despre propriul aspect.

Cu siguranta, toate femeile au calitati si defecte, insa faptul ca te ascunzi exagerat iti poate aduce multe deservicii. Spre exemplu, risti sa pari o persoana care nu pune prea mare valoare pe sine. Acest fapt poate genera din partea celorlalti o reactie de respingere.

In industria videochatului, spre exemplu, modelele nu au parte doar de o serie de avantaje si beneficii, de sfaturi si asistenta in ceea ce priveste aspectul, se pune accent in principal pe legatura cu atitudinea fata de propria persoana si fata de membri. Trainerii de videochat sunt persoane cu experienta, care au fost la randul lor modele si s-au confruntat cu aceleasi provocari ca si incepatoarele, depasind o serie de bariere la randul lor.

Multe tinere ascund in spatele pudorii experiente mai putin placute din trecut: fosti prieteni care le-au criticat sau desconsiderat, traume din copilarie etc. Alte cauze pot fi o educatie foarte stricta si rezervata in copilarie sau chiar propriile complexe.

Psihologii recomanda ca timiditatea sau pudoarea exagerata si nesiguranta de sine sa fie combatute analizand mai intai originea acestora. Sunt persoane care apeleaza chiar la consiliere psihologica pentru a-si redobandi increderea in sine. Altele apeleaza la interventii estetice ca sa isi imbunatateasca aspectul si sa se simta mai confortabil cu propriul corp.

Printre metodele care pot functiona si pe care le poti pune in practica si tu pentru a combate pudoarea excesiva se numara timpul petrecut cu tine si propriul corp. Atunci cand esti acasa, poti sta fara haine un timp, astfel incat sa incepi usor usor sa te accepti si sa te iubesti, eliminand din pudoare. Este util, de asemenea, sa iti privesti corpul in oglinda, sa observi amanuntele care iti plac mai putin, dar sa iti constientizezi si calitatile.

In fond, pudoarea tine mai mult de atitudine și gestică si mai putin de aspect. Primul lucru la care ai de lucrat este sa atingi punctul in care sa te simti confortabil in pielea ta, iar acest fapt este unul dintre elementele de baza si in relationarea cu alte persoane, in special cu cele de sex opus.

Cum sa fii pudica, dar cu masura?

Fiecare om este unic, iar preferintele difera de la persoana la persoana. Daca unii adera la stilul exhibitionist, altii se simt mai confortabil manifestandu-se „cu perdea”.

Majoritatea barbatilor apreciaza la o femeie o oarecare doza de mister – astfel, placerea lor este mult mai mare atunci cand isi descopera partenera pas cu pas, considerand-o ca pe o realizare personala sau o cucerire.

Atunci cand comunici pentru prima oara cu o persoana de sex opus, este folositor sa fii deschisa, zambitoare, dar sa nu lasi, totusi, impresia ca esti o „prada usoara”. Provocarea descoperirii reciproce va fi mult mai mare daca lucrurile se vor intampla treptat.

O alta preferinta a majoritatii barbatilor este sa se simta seducatori, convingatori. Exact acesta este motivul pentru care o doza mica de pudoare poate fi chiar de folos. Pastreaza-ti misterul, dar intra in jocurile sale si raspunde provocarilor.

Chiar si in viata de zi cu zi, multi barbati prefera ca partenerele lor sa aiba o atitudine mai rezervata, mai ales in public. In schimb, in intimitate lucrurile se schimba: faptul ca femeia de langa ei are curajul sa se arate asa cum este, sa isi manifeste propriile dorinte si preferinte este in ochii lor un atu.

In concluzie, granita dintre prea mult si prea putin este una subtire. De aceea, este bine, in primul rand pentru tine, sa scapi de propriile complexe pentru a o putea atinge. Fii feminina si increzatoare, pune-ti in evidenta calitatile, pastreaza o doza de mister, iar micile tale defecte (reale sau imaginare) vor deveni inexistente.

Surse foto: pixabay.com

Alte Noutati